HTML

Konzol Játékok és PC Játékok

Konzol és Pc játékok blog. Friss hírek és újdonságok minden játékról egy helyen. A legújabb játékok pc-re és konzolokra (ps2, ps3, wii, psp, xbox, nintendo ds)

Friss topikok

Linkblog

Archívum

The Simpson Game

MMORPG 2010.05.12. 11:41

A The Simpson Game-et 2007 őszén adta ki az EA. A játék stílusa alapvetően platform játék, de nagyon sok stílus keveredik a benne (sokkal több, mint egy sima platformjáték).

A történetről nem szeretnék írni, mert semmilyen poént nem akarok lelőni. Legyen elég róla annyi, hogy olyan, mintha egy hosszú Simpson filmet néznénk. A játékban lévő összes átvezetőt a sorozat készítői rajzolták (összesen több, mint 40 percnyi ilyen kis videó van) és természetesen ugyanazok kölcsönzik a hangjukat a szereplőknek, mint a sorozatban (előnyben akik angolul nézték/nézik).

A technika fejlődésének hála a játék grafikája teljesen illik a rajzfilmsorozathoz. A készítők majdnem a teljes várost lemodellezték, a fontosabb épületekbe be is mehetünk. A karakterekkel is kitűnő munkát végeztek a fiúk. Hajszálpontosan úgy néznek ki, mint a mesében, ráadásul még beszélhetünk is velük (néha maguktól is beszólogatnak). Ezekre érdemes figyelni, mert általában nagyon viccesek. A látvánnyal kapcsolatban semmi kivetnivaló nincs.

Ahogy már a bevezetőben is írtam nem könnyű besorolni a játék stílusát. Úgy kell elképzelni, hogy rengeteg „minijátékot” helyeztek el a játékban. Nem arról van itt szó, mint mondjuk egy gagyi filmes játéknál, hogy van bennük néhány minijáték és annyi. A Simpsonban ezek a minijátékok tökéletesen illeszkednek a játékhoz és nem olyan típusúak, hogy minél több pontot el kell érni, hanem ténylegesen arra szolgálnak, hogy tovább vigyék a történetet.

Sok-sok játékstílussal fogunk találkozni, még egy kicsi stratégiával is.

Szereplők

A játékban a Simpson család 4 tagját irányíthatjuk. Név szerint: Homért, Marget, Lisát és Bartot. Mindegyik szereplővel más játékstílust kapunk. Ezen kívül mindegyikük teljesen egyedi képességekkel rendelkezik.

Homer Simpson

Alapképesség: Böfögés, a gomb nyomvatartásával pedig óriási böfögés.

Speciális képességek:

Homer labda: Ilyenkor egy nagy „labdává” változunk és így különböző akadályokon tudunk áttörni vagy dolgokat szétzúzni.

Hélium Homer: Annyi héliumot szív magába hogy, gyakorlatilag egy nagy léggömbé változik. Ilyenkor sokkal több helyre feljuthatunk vagy pl. átrepülhetünk egy vaskaput.

Gumi Homer: Egy zöld színű „ragaccsá” változunk át ami képes magából nagyerejű gránátokat kilőni.

Marge és Maggie Simpson

Alapképesség: Egy mikrofon segítségével tud embereket toborozni, akiket ezután irányíthat. A gomb nyomva tartásával erős hanghullám támadás.

Speciális képesség:

Kisbabáját be tudja küldeni kis helyekre (pl. szellőző) ahova a család egyik tagja se férne be.

Bart Simpson

Alapképesség: Csúzlija segítségével bármilyen célpontot el tud találni.

Speciális képességek:

Bartmenné változik: ilyen formában tud repülni (elegánsan zuhanni) különböző falakra mászni és drótokon függeni.

Lisa Simpson

Alapképesség: A szakszofonja segítségével elkábítja az ellenségeket. A gomb nyomva tartásával pedig elkezd nagyon gyorsan forogni, ami árt a körülötte lévőknek.

Speciális képesség:

Buddha keze: A buddha szobroknál tudja használni buddha kezét. Ez annyit tesz, hogy egy adott területen különböző tárgyakat tud felemelni vagy a kéz segítségével lefagyaszhatja és megrázhatja az ellenségeket.

 

Ezeken kívül a játékban minden karakternek van még 1 speciális képessége, amit úgy aktiválhatunk, hogy fel kell szednünk egy különleges tárgyat a pályán (pl. Homérnak chilli paprikát).

 

A játékban a legjobb dolog kétségkívül a kooperatív játékmód. A legelső pálya kivételével az összes pályán látszik, hogy 2 játékosra tervezték. Le a kalappal a pályatervezők előtt, egy-két kivételtől eltekintve, tökéletesen sikerültek ezek a pályák.

A játék alapvetően sandbox stílusú. Szabadon mászkálhatunk a városban, gyűjtögethetünk különböző dolgokat (pl. Duff söröskupakokat), megcsodálhatjuk az épületeket vagy beszélhetünk a helyi lakosokkal. A sztorit úgy vihetjük tovább, mint a gta-ban, csak itt a „küldetések” sorrendje kötött, tehát mindig csak 1 adott helyre tudunk menni (amit nem mi választunk ki).

A The Simpsons game-ben a másik nagyon jópofa dolog, hogy rengeteg játékot parodizál. Lesz itt GTA, Medal of Honor, Everquest, Zelda, Final Fantasy stb. szóval tényleg nagyon sokféle típusú játékot parodizál. Lesznek Final Fantasy-szerű körökre osztott harcok és 2D-s Zelda-féle játékmenet. A pályák közt pedig olyan helyeket is megtalálhatunk, mint pl. Mória bányáit.

Sajnos vannak negatívumok is a játékban, de szerencsére kevés. Két szemet szúró rossz tulajdonsága van:

  1.  Sajnos nem túl hosszú
  2.  Hardcore játékosoknak nagyon könnyű lesz

Összefoglalva a The Simpsons game egy nagyon szórakoztató, egyedi, változatos játékélményt nyújt órákon keresztül. Minden játékrajongónak kötelező!!!

 

Címkék: xbox simsons

komment

süti beállítások módosítása