HTML

Konzol Játékok és PC Játékok

Konzol és Pc játékok blog. Friss hírek és újdonságok minden játékról egy helyen. A legújabb játékok pc-re és konzolokra (ps2, ps3, wii, psp, xbox, nintendo ds)

Friss topikok

Linkblog

Archívum

PlayStation 3 Trófeák

MMORPG 2010.05.11. 19:48

A lenti kis összegzésemből megpróbálom kifejteni a Playstation 3-as trófeák értelmét és egyéb funkcióit. (Kattints a továbbra!)

You have earned a Trophy!

Kezdjük az elején. Amikor megjelent a PS3, egy év elmaradással volt az Xbox360-al szemben, ami már addigra kiépített egy igen jónak mondható internetes közösségi rendszert. A funkciókból sokat átvett a PS3, még az X360-on Achievementnek nevezett rendszert is. Ennek köszönhetően PS3-on is megjelentek a bónuszokért járó „jutalompontok”, a Trófeák.

Trófea Típusok:
4 különböző trófea van a rendszerben:

-Bronz: A legkönnyebben megszerezhetőek, és ezek érnek a legkevesebb pontot.

-Silver: Ezek már több pontot érnek, nehezebb megszerezni őket.

-Gold: Ezek már a legnehezebbek, sok kitartás kell hozzájuk.

-Platinum: A legnehezebben megszerezhető trófea, egy játékban csak egy van belőle, és azt is csak akkor kapjuk meg, ha megszereztük az összes többi trófeát.

Mire jó ez?

Ezt a kérdést már sokszor hallottam több játékostársamtól. Igazából ezt nagyon nehéz megválaszolni, mivel valakinek tetszik, valakinek nem.


Leírom a lényeget: a trófearendszer arra jó, ha például teljesítesz egy játékban valamilyen bónuszt, amiket a készítők rejtettek el a játékban, akkor megkapod az azért járó trófeát, és ezzel növelheted a PSN-es profilod pontszámait. Itt egy példa: Játszol egy játékkal, túlviszed az 1. pályát, jobb felső sarokban felvillan egy kis üzenet, hogy új trófeát kaptál. Ez felkerül a profilod adatlapjára, amivel növekszik a szintje a profilodnak.  Igazából ennyi, amit tudsz kezdeni a trófeákkal, de szerencsére van több hasznos funkciója is.


Véleményem szerint a leghasznosabb funkciója a játékhossz kitolása. Ha például túlviszel egy játékot akár kétszer is, lehet, hogy harmadjára már nem akkora kedvvel vágnál neki, hiába tetszik. Ekkor jönnek jól a trófeák, ugyanis újra értelmet adnak a játék újrakezdéséhez.

Miért nem jó?

Igazából az összes trófea összegyűjtése a játékok 90%-ban elég sok kitartást és kihívást igényel. Sokan hiányolják manapság a kihívásokat a játékokból, és szeretik gyűjteni a trophykat. De vannak, akik ezt túlzásba viszik. És ez a másik véglet. Ők már nem is azért játszanak egy játékkal, mert tetszik, hanem azért, hogy megszerezzék az összes trófeát és elcseréljék egy másikra, hogy azt is úgymond „kivégezzék”.

Ez, véleményem szerint elveszi a játékból azt, amiért igazából teremtették őket: a szórakozást. Valahogy nem tudom azt elképzelni, hogy valaki azt élvezi, ha másodpercenként kap trophykat ahelyett, hogy a játék minden egyes jó tulajdonságát élvezze, és jól érezze magát a játék végigjátszása alatt.

Összegzés:

Aki szereti a kihívásokat, és szeret sokat foglalkozni egy játékkal, azok szeretik, akik meg ennek pont az ellenkezői, azok meg nem foglalkoznak vele. Így lehetne röviden összefoglalni a Trófea-kérdésre a választ.

Címkék: ps3 playstation3

komment

süti beállítások módosítása