HTML

Konzol Játékok és PC Játékok

Konzol és Pc játékok blog. Friss hírek és újdonságok minden játékról egy helyen. A legújabb játékok pc-re és konzolokra (ps2, ps3, wii, psp, xbox, nintendo ds)

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Starcraft tanfolyam

MMORPG 2010.05.12. 09:49

Tehát, ahogyan ígértem, akkor most bele is kezdenénk a Starcraft-szeminárium ismertetésébe.

Ha pedig esetleg a múltkori cikkben (Tanulj tinó, játék fan lesz belőled!) még kételyeitek lettek volna, azzal kapcsolatosan, hogy egy ilyen kurzus létezik, akkor örömmel jelenthetem, hogy kétséget kizáró bizonyítékot találtunk létezésére.

Méghozzá nagyjából 8-10 órányi (!) a youtube-on is elérhető videóformájában. Az amerikai Berkeley Egyetem 1999-ben hirdette meg először a kurzust, ám a videó dátuma szerint még napjainkban is nagy sikerrel folyik a terranok, protossok valamint zergek háborújának taktikai oldalait bemutató szeminárium.

Akik azonban arra gondolnának, hogy az óra mindössze vég nélküli játékból állna, nagyot tévednek! Bár maga az Egyetem is úgy hirdeti kurzusát, hogy „Szerezz kreditpontot kedvenc játékoddal” ám mielőtt a diákok elkezdenének játszani, a nebulóknak alapos elméleti képzésben kell részesülniük.

Amely képzés nem csak a különböző egységek tulajdonságait foglalja magában, hiszen az erőegyensúly matematikai képletekkel való leírása illetve a harcban alkalmazott alapvető megismerése éppen úgy része a szemináriumnak.

 Az órák felépítése pedig tulajdonképpen a sakk tanításához hasonlít, ám mivel – a táblás stratégiai játék-fanok kövezzenek meg nyugodtan ezért a kijelentésemért – a Starcraft jóval látványosabb és több lehetőségeit is tud nyújtani, ezért jóval részletesebben kell e stratégiát oktatni.

Az persze egy más kérdés, hogy vajon a játékot ilyen mélységben tárgyaló és adott esetben a felsőbb matematikai ismereteket sem nélkülöző óra után vajon a játékosok még otthon is játszani fognak e, avagy üvöltve hajítják e el, minden stratégiák egyik legjobbikát a legtávolabbi sarokba. ;-)

A fenti videón ugyanis a gép monitorja ugyanis csak 21:15 környékén kerül bekapcsolásra. Az informatikusoknak talán ismerős lehet, amikor a másfél órából szinte ugyanennyit vagy akár a többszörösét töltötték el „papíron való programozással” Ez pedig a tengerentúlon sincsen másképp viszont érdemes megfigyelni, hogy a Dél-koreai oktató (amely országban egyébként sportesemény a Starcraft) maga is a sikeresebb csaták youtube videójából szemezget.

Ha pedig, ezek után jobban belemélyednétek a stratégiai játék kurzusának tanulmányozásába, akkor Facebookon pedig további információkat is találhattok a 2009 tavaszi szemináriumról, illetve ha úgy látjátok, like-olhatjátok is J Közel 600 ember biztosan nem tévedhet!

Címkék: pc starcraft

komment

süti beállítások módosítása