HTML

Konzol Játékok és PC Játékok

Konzol és Pc játékok blog. Friss hírek és újdonságok minden játékról egy helyen. A legújabb játékok pc-re és konzolokra (ps2, ps3, wii, psp, xbox, nintendo ds)

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Csillagjegyek a Játékstílusban

MMORPG 2010.05.12. 12:32

Ha a hétköznapok során tanúsított viselkedésünket, úgy a játék során alkalmazott taktikánkat is nagyban meghatározhatja milyen jegyben születtünk.

Tehát következzenek a traszcendensek a játék szemszögéből.

KOS (március 21-április 20)

Kedves Kos jegyben született stratéga. Te a pillanatnak, vagy még pontosabban a jelennek élsz. Mottód pedig miszerint: „Én vagyok” a játékstílusodban is tükröződhet. Ha úgy adódik, így nem átallasz kockázatot vállalni. Mivel a születési jegyed alapján a türelmetlenséged legendásnak mondható, így nagy valószínűséggel furfang helyett a puszta erőre hagyatkozva fogod tonnás tankokkal vagy éppen egy jól irányzott rakétacsapással bevenni az ellenség bázisát. Hevességed ugyan gyakran sodorhat bajba, hiszen a játékbeli agresszivitásoddal olykor indokolatlanul is kockázatokat vállalhatsz. Ámha az ellenfeled azt gondolná, hogy az első támadás után készülhet a válaszcsapásra, akkor hamar ki kell, hogy ábránduljon. Bár a kitartás nem feltétlen legnagyobb erősséged, ám az első visszavert támadás után vérszemet kapsz és kihívásnak tekinted, hogy végül még nagyobb ármádiával hányd kardélre az ellent.

BIKA (április 21-május 20)

Tisztelt Bika! Ha az előbbi csillagjegyet, lehúztuk a kitartása miatt, akkor te aztán türelemben és állhatatosságban nem szenvedsz hiányt. Mindazonáltal nagy valószínűsséggel nem te leszel az, aki az első öt-tíz percben támadni fog, hiszen az anyagi biztonság számodra mindennél fontosabb, így feltehetően inkább saját kis birodalmad építésre koncentrál a villámháborús taktika helyett. A gyakorlatiasságod illetve a birtoklási vágyad miatt ezért az ellenfelednek hatalmas végvárrendszerrel kell megküzdenie, ha a birodalmad szívéig akar eljutni. És mivel erősen ragaszkodsz minden megszerzett dologhoz, ezért a másik játékosnak minden bizonnyal fel kell kötnie a nadrágját, ha egy-egy újabb bányát vagy várost meg akar szerezni tőled. Mottód: Nekem van, és ezt a játékban is maximálisan érvényesíted. Arra azért vigyázz, hogy aki sokat markol keveset fog, és könnyen lehet, hogy az ellenfél ravaszságával olyan helyen felbukkanva, ahol a legkevésbé számítasz rá, súlyos csapásokat mérhet féltve őrzött kis birodalmadra

 

IKREK (május 21-június 20)

Kedves Ikrek! Ahogyan eredetileg megteremtettél az égre, a halandó és a hallhatatlan testvérek (Castor és Pollux) képében, úgy hordozod tovább magaddal személyiségednek e kettős vonását. Az ellenfélnek nem vagy egy kellemes játékos, hiszen észbeli frissességeddel valamint kiszámíthatatlan stílusoddal bárkinek meglepetést tudsz okozni. Mivel mottód elsődlegesen a szabályok megszegése, így Veled kapcsolatosan magányosan felbukkanó és a termelést lassító szabotőröktől kezdve a hirtelen az égből lezúduló csapásokig – vagy akár ezek együtteséig – bármire lehet számítani! A játék során tanúsított intelligenciád valamint improvizációs képességed már-már bámulatos lehet, ám arra azért vigyázz, hogy folyton változó kis „személyiséged” a játékostársadon túl Rád is visszaüthet. Nyugtalanságodnak és örökös aggodalmaskodásodnak ugyanis nincsen helye a harcmezőn, így ha nem vagy eléggé biztos magadban, könnyen egy önbizalomtól duzzadó Nyilas vagy Oroszlán virtuális zsákmányává válhatsz.

RÁK (június 22.-július 22.)

Kedves Rák! Te mint az egyik legérzékenyebb csillagjegy talán jobban éreznéd Magad az építgetős tycoon-ok, mint a „vad és könyörtelen” RTS-ek világában. J Ha azonban mégis hadvezéri pályának áldozod magad, akkor az ellenfeleidnek tudnia kell, hogy érzékenységed ellenére Téged aztán nem lehet becsapni. Fejlett önvédelmi képességed pedig a játék során is megmutatkozhat, így nem lesz könnyű dolga annak, aki nagy gonddal felépített bázisod bevételére indul. Ha támadás ér, akkor arra is lehet számítani, hogy inkább megbántottan visszahúzódsz a páncélodba, és erőt gyűjtesz, mintsem azonnali válaszcsapással reagálnál a Téged ért virtuális veszteségekre. Ha pedig Szövetségesekkel játszol, aki az össznépi hirig során bármikor számíthatnak rád, hiszen hűségesed és odaadásod a legjobb tulajdonságaid közé tartoznak. Sajnos, ezt sokan ki is akarják, majd használni, így nem árt vigyáznod, ha a multi során például valaki már huszonötödik nyersanyag-bőrt akarja lehúzni rólad.

OROSZLÁN (július 23.-augusztus 22.)

Tisztelt Oroszlán jegyű stratéga! Te aztán nem éred be akármivel. Mindenből a legjobbat akarod és ez igaz a játékban tanúsított viselkedésedre is. Ha beleszállsz egy multi-partiba, akkor pedig magadtól is elvárod, hogy idővel a legkiválóbb stratégák közé emelkedjél. Igaz viszont, hogy születési jegyed alapján erre minden képességed megadatott, így a harctéren mutatott erőddel és kreativitásoddal hamar nagy tekintélyre tehetsz szert játékos társaid közt. A csapatban dolgozás talán nem az erősséged, hiszen inkább uralkodni szeretsz, mint szolgálni, viszont kemény és kitartó munkával, valamint veled született önbizalmaddal fényes jövő állhat előtted valamely háború hadvezéreként. A csillagjegyed alapján robbanékony és forrófejű vagy, így meggondolatlanságod a harctéren akár számos katona életébe is kerülhet! A játék során tehát erődet és szenvedélyességedet kombináld higgadtsággal, és ha a csata során éppen nem neked áll a zászló mérgedben ne a klaviatúrát vagy a komputer más tartozékát verd laposra. Várd meg, míg eljön a te időd, majd a hozzád illő felsőbbrendűséggel és magabiztossággal csapj le ellenfeledre. Hidd el, ezután háromszor is meg fogja gondolni, hogy még egyszer ki merjen kezdeni az állatok királyával. :-)

SZŰZ (augusztus23.-szeptember 22.)

Kedves Szűz. Mint Földies jelleggel rendelkező csillagjegy te aztán valóban két lábbal állsz a földön. Racionalitásod valamint rendkívüli megfigyelőkészséged pedig komoly előnynek bizonyul a csatatéren. Mottódat, mi szerint „Én elemzek” érdemes lehet a virtuális háború során is alkalmaznod, hiszen így értékes felismerésekre, tapasztalatokra juthatsz a Magad valamint játékostársaid erősségeit és gyengéségeit illetően. Mivel születési jegyedből adódóan minden tevékenységet alapossággal végzel, ezért nem pusztán az RTS és TBS, hanem a tycoon műfajokban is szép sikerekre számíthatsz. Ebből adódóan azonban talán egy milliméteres pontossággal megtervezett város tervezőjeként jobban elképzelhetőnek tartalak, mint az ellent könyörtelenül hentelő stratégának. A játékbeli ellenfeleit pedig ki is használhatják ezt a tulajdonságodat, miszerint talán túlságosan is alaposan próbálsz játszani, és közben talán megfeledkezel a játék élvezetéről. A fent elmondott elemzést tehát mindenképpen csak a csata lezajlása után hajtsd végre, hiszen ha játék közben nem a lényegre koncentrálsz, akkor ellenfeled kínos meglepetéseket okozhat számodra.

MÉRLEG (Szeptember 23-Október 22.)

Kedves Mérleg jegyű Stratéga! Te mint a kiegyensúlyozottság mintaképe, valószínűleg a csatamezőn sem fogod megtagadni magadat, így ütőképes és sokoldalú hadsereget fogsz játékostársaid ellen vezetni. Optimizmusod valamint előrelátásod pedig nagy segítséget fog nyújtani neked egy modern háborúban éppen úgy, mint egy város vezetésének élén. Mivel azonban legfőbb érték számodra a béke, így lehet, hogy inkább az utóbbiban avagy a körökre osztott (TBS) stratégiában fogod kamatoztatni tudásodat. Annál is inkább, hiszen harctéren a siker sokszor az azonnali és gyors döntéseken múlik, így ha sokáig lamentálsz egy-egy lépés megtételén, akkor ellenfeleid könnyen megelőzhetnek. Mindezek mellett pedig szövetségeseid leendő szövetségeseid is jól járhatnak veled, hiszen ha csapatban vágtok neki a háborúskodásnak, akkor számíthatnak a csillagjegyedből fogadó maximális lojalitásra. Amíg pedig a kölcsönös bizalom fennáll, egy tűz jegyű (Kos, Oroszlán vagy Nyilas) stratégával együtt akár verhetetlen párost is alkothattok.

SKORPIÓ (Október 23-November 22.)

Tisztelt Skorpió! Mivel csillagjegyedből adódóan természetes vonzalmat érzel az okkultizmus és az irracionális dolgok iránt, így nagy valószínűséggel a képernyőn keresztüli fantáziavilág hamar megragad Téged. Ha Veled játszanak, tehát felejtsék el a modern háborúskodást, már feltehetően inkább a Warcraft-típusú játkok között érzed jól Magadat, mintsem ultramodern hajók és helikopterek segítségével ritkítsd az ellent. A fantázia RTS-eken belül pedig – mint a végletek embere – nagy szenvedéllyel fogod belevetni magad a harcba és egészen biztos, hogy egyetlen vélt vagy valós sérelmet sem fogsz megtorolatlanul hagyni. Úgyhogy, már megbocsáss, de Neked aztán nem szeretnék az ellenséged lenni! A háború során ugyanis hamar kitapogatod az ellenfél gyenge pontjait, s aki ellened játszik, szinte biztos lehet benne, hogy – akár támadásról, akár válaszcsapásról van szó – mesterien fogod tudni hogyan és mikor támad legfájóbb pontjait. A Mérleghez hasonlóan pedig te is terveket készítesz, ám az előregondolkodás esetedben jó adag fanatizmussal párosul. Mivel pedig kemény ellenfél vagy és a csillagjegyed ihletőjéhez hasonlóan szinte elpusztíthatatlan, így hamar rettegett játékossá válhatsz a harcmezőn.

NYILAS (November 23-december 22)

Kedves Nyilas! Amennyiben beleveted Magadat a stratégiai játékok világba, biztosan jó néhány game-t kipróbálsz, mire kiválasztod a kedvencedet. Mivel szeretsz kalandozni, így feltehetően számos játék fanja leszel. Ha pedig a játékbeli stílusodat nézzük, akkor aztán biztos, hogy a Veled folytatott harc élmény lesz minden résztvevő számára. Légi csapások, méretes városostromok, vagy éppen magányos szabotőrök? A játék műfajától függően ellenfeled bármelyikre számíthat. Multi játékban pedig mindezt a chat-en keresztüli vicces (vagy éppen annak szánt) beszólásokkal fogod tarkítani, persze nem rosszindulatból, hanem hogy egy-egy jobban sikerült támadásod után a bázisukat éppen csak összekaparó ellenfeleid egyetlen pillanatra se unatkozhassanak. S ha ezek után a kevésbé extrovertált csillagjegyek szülöttei azt hinnék, hogy más játékosok a harcmezőről inkább a melegebb éghajlatra kívánnának, tévednek, hiszen Rád, mint egyébként is játékos Nyilasra nem lehet igazán haragudni. Humorod és veleszületett bájad miatt így olykor még felelőtlen döntései ellenére is a legnépszerűbb játékosok egyikévé lehetsz.

Címkék: cikkek érdekesség

komment

süti beállítások módosítása