HTML

Konzol Játékok és PC Játékok

Konzol és Pc játékok blog. Friss hírek és újdonságok minden játékról egy helyen. A legújabb játékok pc-re és konzolokra (ps2, ps3, wii, psp, xbox, nintendo ds)

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Knight of the Old Republic II

MMORPG 2010.05.13. 09:45

Újabb StarWars készült el a kotor2. Csapjunk a lecsóba !

The Sith Lords

A történet alapjaként szolgál a jedik válsága a polgárháború után és a shit előrenyomulása, ahogy egyre több bolygót kebelez be a sötét oldal hatalma.Az alcím emiatt sokat sejtet és rögtön következtethetünk, hogy az Erő egyensúlyának mérlege vajon merrefelé billen jobban.Az események mozgatórugója egy shit triumvirátus, Darth Traya és két tanítványa.Ez utóbbiak Darth Sion és Darth Nihil galaxishódító körútat tartanak, míg a Köztársaság nyaka körül egyre inkább szorul a hurok.

A számkivetett

Főszereplőnk igazi háborús veterán, aki - az előző részből ismert – Revan oldalán szolgált. Jelentős egyéniség volt a jedik között, mielőtt bűntetésként meg lett fosztva képességeitől és emlékeit kitörölte a Jedi Rend, hogy új életet kezdhessen átlagos emberként. Ezzel a tettel vele statuáltak példát azok előtt, akik szintén a Köztársaság segítségére siettek.

Az említett előzmények miatt a játék egyik célja, hogy az elvesztett adottságokat a párbajokhoz és a különböző erő-trükkökhöz vissza kell nyerni. Ennek előnye, hogy szabadon formálható karaktert kapunk. Tetteink, döntéseink és másokhoz való viszonyulásunk a sötét vagy a világos oldalra terelhetnek minket. Bolyongásaink során mestert is találunk, aki terelgeti utunkat, hogy kiforrjon egyéniségünk. Ehhez nélkülözhetetlen az elvett fénykard, amire szintén sikerül rálelnünk.

Az Erő legyen veled!

Számomra a játék már az alapbeállításoknál és az skill-pontok elosztásánál kezdődik. Elég sok időt el tudok fecsérelni a névválasztással és a külső jegyek változtatgatásával. J Természetesen először hölgyként kezdtem kalandozásaimat mint Jedi őrszem és a világos oldal vonzásának engedtem. A játékmotor megmaradt, ami azért állt közel hozzám mindig is, mert minél több tapasztalatot szereztem, annál több opcióm volt a támadási variációkra.Ez azért volt fontos, mert egy idő után kezdett unalmassá válni ez a fajta kezelőfelület, és ez tette színesebbé a harci módot. Pozitívuma, hogy gyorsan meg lehet tanulni a használatát. Amit előtérbe helyeztem, az a meggyőzés képessége. Kedvenc funkciómmá vált, mert ezáltal rengeteg hasznos információra tettem szert és néhány esetben ez gyorsította fel az események menetét. Sokszor az intrókat csak átléptettem, hogy haladhassak tovább. Filmszerű élményt nyújtott a játék gördülékenysége.

Néhány útravaló

A türelmetlenebb gamereknek az a tanácsom, hogy ne ugorják át a párbeszédeket, mert nagy hangsúlyt fektettek rájuk. Nem csak a történetet viszik előrébb, hanem jó vagy rossz benyomást kelthetünk szavaink által másokban, így megismerve őket befolyásolhatjuk bármelyik irányba érzelmeiket. Néhány tettünket például társaink véleményezik is. Tehát igen összetetté tették a kapcsolatokat és hatásait.  Egy dolog viszont biztos, bármit teszünk, mindig követni fognak minket.Másik alapvető tényező, hogy a látszólag másodlagosnak tűnő tulajdonságok fejlesztése sem elhanyagolható. Például nem mindegy, hogy egy láda tartalmához zárnyitással vagy összezúzással jutunk hozzá. Az utóbbi esetben hasznos tárgyak helyett csak összetevőket kapunk – persze ezekből is előállíthatunk tárgyakat. A már érintett meggyőző erő pedig fontos része a Darth Sion elleni harcnál.Fénykardunkhoz megtaláljuk azt a kristályt, amit a program rólunk nevez el, ez együtt fog fejlődni velünk és további bónuszokat, mentődobásokat ad a csatáknál.Az űrhajónkon található HK-47-es „protokoll” droidot mielőbb javítsuk meg, mert valószinűleg humorrépát eszik reggelire és ettől majd jókat derülünk.

Szösszenetek a megjelenítésről

A helyszínek nagyon szépek és kidolgozottak. Nagy területeket lehet bejárni. Nekem a Dxun bolygó tetszett a legjobban – biztos azért, mert végig esett az eső és ez olyan romantikussá tette a hangulatot a mandalóriai katonák között.:)

A szereplők, akikkel összefutunk, kinézetre gyakran megegyeznek, de ez már csak szőrszálhasogatás.

Utolsó szó jogán

Az Obsidian Entertainment gyermeke méltó elődjéhez. Ami dicséretes, hogy sok újítással gazdagították a játékot, de mindezt szerénységgel tették. Nem az volt a cél, hogy mindenáron lepipálják a BioWare csapatát. Ez annak is köszönhető, hogy az eszközöket és a technológiát a segítségükkel együtt teljes mértékben a rendelkezésükre bocsátották. Ennek eredménye az az RPG játék, aminek a folytatását várjuk. A reménysugár pedig már kibontakozóban, mert nemsokára eljön az az idő. Addig is az Erő legyen veletek!

 

 

Címkék: pc starwars kotor

komment

süti beállítások módosítása