HTML

Konzol Játékok és PC Játékok

Konzol és Pc játékok blog. Friss hírek és újdonságok minden játékról egy helyen. A legújabb játékok pc-re és konzolokra (ps2, ps3, wii, psp, xbox, nintendo ds)

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Hegemony: Philipp of Macedon

MMORPG 2010.05.13. 12:41

Egy független fejlesztőcsapat hegesztette össze az újabb Total War koppintást a Hegemony: Philipp of Macedon stratégiai játékot.

Külön öröm szinte minden játékos számára, ha egy olyan lelkes csapat fejleszti, amely még nem adta el a lelkét valamely gaz multi kiadónak. Igaz, hogy így nincs akkora marketing meg disztribúció körülötte, de ha azt nézzük, hogy a Mount & Blade-et is csak kb. 3, azaz három ember alkotta, és micsoda siker lett, nem kell egyből eltaposni, mert itt lehet még valami innovatív megnyilvánulás is.

De nézzük meg közelebbről is az öt éve készülő játékot, mely Göröghonban játszódik (hol máshol is, hiszen Nagy Sándor apja a mi főszereplőnk). A torontói fejlesztők műholdas felvételek alapján kreálták újra az ország ősi terepét. Szerepet kapnak benne a fosztogatások és a hegyi blokádok, a kémkedés/felderítési feladatok is a szokásos mezőn-felvonulunk-csatázunk mellett.

Ahogy már említettem vala, újító ellátó rendszert hirdetnek a játékban: ostrom esetén akár a kiéheztetés nem túl sok dicsőséget kiváltó módszerét is bevethetjük, elvághatjuk az utánpótlási útvonalakat, vagy épp felégethetjük a terményeket. Ezáltal persze a sajátunkat meg kell védeni. A legyőzött és elfogott ellenséges egységeket szolgasorsba kényszeríthetjük, akik akár lázadást is szíthatnak, ha őrizetlenül hagyjuk őket. Természetesen nem maradhattak ki a játékból a tengeri ütközetek sem, melyben portyázó, áldozataira váró hajókat úsztathatunk az Égei-tengeren például. Érdekesen hangzik, annyi szent.

Az egységek irányítása a már megszokott sémát követi: egységek egybeolvasztása, szétválasztása, parancs kiadása pause módban. Ami azonban érdekes lehet, hogy előre meg nézhetjük egységeink hadmozdulatait, mielőtt kiadjuk a tényleges parancsokat.

Rendszerkövetelményeket is közzé tett a cég:

  • Supported OS: Windows XP or newer

  • Processor: 2.4 GHz Intel Pentium or greater or AMD Athlon equivalent CPU

  • Memory: 1 GB RAM (XP), 2 GB RAM (Vista)

  • Graphics: 100% DirectX 9.0c compatible hardware accelerated video card with shader version 2.0 support, 256 MB video memory

  • Display: Minimum screen resolution of 1024 x 768 pixels

  • Sound: Directx9.0c compatible sound card

  • Hard Drive: 1 GB free hard disk space

Ha valakinek megtetszett ezután a kis ismertető után a játék, letöltheti a demót a hivatalos honlapról, és ha abban sem csalódott, 30 dolcsiért az övé lehet a teljes DRM-mentes verzió

Címkék: pc stratégia rts hegemonyphilippofmacedon

komment

süti beállítások módosítása