HTML

Konzol Játékok és PC Játékok

Konzol és Pc játékok blog. Friss hírek és újdonságok minden játékról egy helyen. A legújabb játékok pc-re és konzolokra (ps2, ps3, wii, psp, xbox, nintendo ds)

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Heavy Rain

MMORPG 2010.05.13. 19:04

A francia Quantic Dream reformáló a kalandjátékokban, nagyon tetszettek az újítások, több interaktív felület. Ezt nem lehetett kihagyni...

Habár a játék maga különösebb újítást nem hoz, de a Fahrenheit interaktív játékélményét tökéletesre csiszolta. Az ember leül a képernyő elé, és végignéz egy filmet, amit Ő irányít tetszés szerint. Persze vannak korlátok, lényegtelenek. Négy karakter, később hős életét vehetjük kezünkbe, mi döntünk afelől, hogy merre megy a drámai játék, ki esik ki.

Felhőszakadás

Mind a négy főszereplőnket (egyebet nem is mondok róluk, mert sokat elárulnék ahhoz hogy elrontsam az élvezetet esetleg) összeköti a gyilkos: "Origami Killer". Kisgyermekeket öl meg beteg módon, tessék ezt pontosabban megtudni. Semmiféle HUD nincs a játékban, a képernyő kristálytiszta, kivéve amikor felvillan egy akció ikon.

A fejlesztők nem csak a játékkal törődtek, a játék sima változatának tokjában is találunk egy kis papírt, amit a játék indításakkor, installálás közben felhasználhatunk: leírja hogyan hajthatjuk meg azt a bizonyos "heavy rain" origami formát, logót. Szerintem még nem angolosoknak is egyszerű lesz meghajtani a képek alapján, így egy újabb érdekesség fog ragyogni a szobában.

Megtegyem vagy ne?

Ahogy mondtam, vannak korlátok, de a főtörténetet mi befolyásoljuk legapróbb döntéseink, cselekedeteink alapján. Itt megjegyezném, hogyha esetleg valaki elront valamit, mégsem azt szeretné amit, akkor lépjen ki a játék főmenüjébe minél előbb, és folytassa a játékmenetet, ilyenkor a "színdarab" újrakezdődik, és megváltoztathatjuk a dolgokat, mivel a játék folyamatos mentéssel folytatódna.

Tehát mindig gondolkodjunk kicsit előre, de a döntésekkel ne várjunk, ne is hamarkodjuk el. Szinte minden komolyabb döntésünkért még trófeát is kapunk, legyen az akár negatív, mivel a játéknak több végkimenetele is lehet.

A konklúzió...

A játékról sajnos nem lehet sokat írni, mivel szerintem semmi sem újdonság nektek (videóból, képekről, esetleg Fahrenheitből), és itt a történet a lényeg, azt sem írhatom le. A játék sok lehetőséget, opciót kínál nekünk, tökéletesen kihasználja a SixAxis kontrollert. A grafika néhol átlagos, néhol viszont elképesztő: a tükröződések, fények mindenhol tökéletesek, árnyék mindenhol tökéletes! Az emberi mozgás, kidolgozottság nagyon részletes, de a mimikával hiába törődtek annyira, néhol ilyesztő (remélem csak nekem).

Csupán pár apróbb hibája van, ha már keresünk, leszámítva az olvasási nehézségekből adódó hangelcsúszást... De szerencsére ez ritka. A Quantic Dream ismét nagyot alkotott, jól látják a dolgokat arrafelé, és elég jól kihasználták a masinát, leszámítva a kevésnek tűnő 720p felbontást exkluzív játéknál, ám ez legyen a legkevesebb.

És legutoljára magáról a történetről. Szerencsére nem egy tipikus amerikai filmet játszunk végig, főleg, hogy befolyásolható. Érdekfeszítő, izgalmas történet drámával, romantikával, akcióval, gyilkosággal, csattanóval. Sajnos általában gyér történeteket, vagy felületeseket kapunk játékokhoz, ez viszont biztos kiemelkedő, ahogy például a Mafia-ban. Mindenkinek kötelező játék, magával ragadó történettel!

Címkék: ps3 heavyrain quanticdream

komment

süti beállítások módosítása